TERMINÁL WORKHOUSE Mámoros esték, sírva vígadás mesterfokon- az ország egyik legmenőbb alternatív színházi társulata

is creating színházi előadások, performanszok

Select a membership level

Működésbe hoz

reward item
reward item
$3.50
per month
 • Köszönjük neked üzenetben! Láthatod aktuális posztjainkat.
 • Patron-only updates
 • Early access

Lendületbe hoz

reward item
reward item
$10.50
per month
 • Köszönjük neked személyes videó üzenetben!  
 • Extra tartalom (videók, képek) a munkafolyamatokról.
 • Early access
 • Patron-only updates

Nemessé tesz

reward item
reward item
$29.50
per month
 • Köszönjük neked személyes videó üzenetben! 
 • Ingyen jegy egy streamelt vagy személyes megjelenésű előadásra, extra tartalom (videók, képek) a munkafolyamatokról.
 • Támogatónknak betekintés egy az aktuálisan készülő produkciónk próbafolyamatába.
 • Livestreams
 • Early access
 • Patron-only updates

1

patron

$3

per month

About TERMINÁL WORKHOUSE Mámoros esték, sírva vígadás mesterfokon- az ország egyik legmenőbb alternatív színházi társulata

“A Mámor előadás tiszta, naiv művészet, a biztos támaszt Shakespeare drámája adja. Valahogy így születhettek régen a népszínművek is: pár ember összejön, és elvárás nélkül mesél egymásnak, aztán végül kialakul valami nagyon frankó.”
/Dömötör Tamás, színház és filmrendező, forgatókönyvíró/

“Reményteli próbálkozás, ígéretes jövőt jelez. Kíváncsian várjuk a folytatást: sok sikert az elkövetkező „vígnépszínműveletekhez”! “
/Kiss Annamária, Glamour, Librarius újságíró, PRAE színikritikus/

“Nagyon király volt! Köszönöm, hogy visszaadtátok a színházba vetett hitem! Nagyon! “ /Néző/

“Ezek a srácok csak jót tudnak adni az embereknek!”
/Makány Márta, divattervező/2020 tavaszán bizonytalan időszak kezdődött társulatunk életében. A kulturális élet majdnem minden platformja leállt. A Terminál Workhouse független, alternatív társulat projektalapú működése nem teszi lehetővé, hogy legyen megtakarított tőke. Magyarországon egy független társulat létezése amúgy is sok nehézségbe ütközik, de ez az időszak még sokkal jobban megvisel minket gazdaságilag. Minden nap kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni de egy biztos, hogy most nincs működés, nincs anyagi bevétel és nincs művészet, ami a mi szerelmünk. Eszközünk produkcióinkban a humor, a pozitív üzenet és a jelen, azaz az aktuális, mindenkit foglalkoztató témák felvetése.
RÓLUNK2015 óta működő társulat, műhely, csoport, egyesület és alkotói közösség.Minél szélesebb körhöz eljuttatható színházi, irodalmi, zenei és összművészeti alkotások, programok és happeningek készítői, akik olyan alkalmazott színházi formákban gondolkoznak melyek hiátusokat töltenek be a magyar kulturális életben. A társulat állandó tagjai aktívan részt vesznek a produkciók létrehozásában, forgalmazásában, a kommunikációs és adminisztratív tevékenységek lebonyolításában, műszaki, technikai szükségletek lebonyolításában.

Gerlits Réka az egyesület vezetője- színművész, adminisztrációs feladatok ,pályázatírás marketing és social médiáért felelős
Molnár Gusztáv- színművész, rendező, kommunikációs feladatok
Géczi Zoltán- Színművész, rendező
Kálóczi Orsolya- Színművész, rendező asszisztens, adminisztrációs feladatok
Molvay Norbert- filmrendező, operatőr,a társulat videó anyagaiért felelős munkatárs
Váradi András Szőke- főtechnikus, fénytervező
Mészáros Piroska- színművész, író
Dancsecs Ildikó- író, dramaturg, kommunikációs feladatok
Andrusko Marcella- színművész, bábművész, rendező, pályázatírói feladatok
Göttinger Pál- weblapszerkesztői feladatok

A társulat közel 40 művészt foglalkoztat a kultúrális szférából, különböző projektjeink és előadásainkban.

Eddig létrehozott 10 produkciónkat összesen 9666 ember látta országszerte, melyeket olyan neves színházakban játszottunk mint az Átrium , Stúdió K, Mu Színház, Szkéné Színház, Komáromi Jókai Színház, Alterra, Trip hajó. Valamint a sok nívós fesztiválon, mint: VIDOR Fesztivál, Savaria Fesztivál, Gyulai Shakespeare Fesztivál, Művészetek Völgye, Szentendrei Teátrum és Budapesti Nyári Fesztivál, Zalaegerszegi Kortárs Fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Szolnoki Tiszavirág Fesztivál, Zsidó Kulturális Fesztivál.

Jelenleg két futó előadásunknak a Szkéné Színház ad otthont.

Dancsecs Ildikó: M/Ámor, vagy amit akartok


Zenés vígnépszínművelelet
A Terminál Workhouse és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása.
Bemutató: 2016. február 17. Sanyi és Aranka Színház
2016. szeptembere óta a Szkéné Színház repertoárján

M/Ámor, vage amit akartok teaser itt!


Makkoshotyka polgármesterének egyetlen lánya holnap, tartja esküvőjét a falu volt TSZ-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám – ahogy az már lenni szokott – a dolgok nem mennek simán. Az esküvő előtti éjjelen a falu kocsmárosa és a Sztárlájt partiszerviz által delegált csapos-zenész-humánmanipulátor fondortudományos pálinkájával jól megkavarják a szerelmesek életét. Előbukkannak a legféltettebb titkok, meg a sámándob, meg a kisgömböc és minden szál összegabalyodik. Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes?
A Shakespeare-komédiák sajátos dramaturgiáján alapuló, ízig-vérig mai vígjátékot mutat be a Terminál Workhouse fiatal alkotókból álló csapata, egy kis magyar valósággal megfűszerezve.
Szereplők: Kálóczi Orsolya, Gerlits Réka, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv, Herczeg Tamás/ Szakál Tamás
Zene: Pagonyi András / Jelmez: Tóth Hajni / Dramaturg: Dancsecs Ildikó / Produkciós vezető: Gáspár Anna / Rendező: Dömötör Tamás

Daniel Bānulescu/ O. Horváth Sári : Szeretett vezérünk

Abszurd Show
Terminál Workhouse, Manna Produkció és a Szkéné Színház közös előadása.

Ősbemutató 2019. szeptember 26. Szkéné Színház repertoárján
A szomszéd múltjával mindig könnyebb szembenézni. Lássuk csak: Bukarest, 1987.
Daniel Bănulescu valós személy. Ahogy Nicolae Ceaușescu is az. Csau az idős diktátor felkéri a fiatal írót, Danielt, hogy írjon egy regényt. Egy regényt, amiről csak akar cenzúra nélkül. De olyan legyen, amitől mindenkinek leesik az álla. Harmincegy napja van rá. Szeretett vezérünk című előadásunk az egyén, a kis ember függő viszonyát mutatja meg egy rendszerhez, a diktatúrához és egy emberhez, a diktátorhoz. A történet Daniel, egy fiatal író tusáján keresztül mutatja meg a félelmet, a megalkuvást, a megfelelést, öncenzúrát és a bizonytalan értelmiségi kényelemből való kényszeres döntéshez vezető utat. A cselekmény mögötti gondolat, hogy az embereknek a XX. század történéseivel mai napig nem sikerült szembenézni és feldolgozni azt. A román nemzet traumájának felhasználásával igyekszik az előadás utalni a magyar múltfeldolgozás adóságaira. Ceausescu fizikai halála és a diktatórikus rendszer felszámolása után még mindig ott kísérti az embereket a kommunista/ szocialista rendszer minden visszássága.
ír: O. Horváth Sári Daniel Bănulescu Csókolom a segged, szeretett Vezérünk c. regénye nyomán
Szereplők: Fazakas Júlia, Gerlits Réka, Kálóczi Orsolya, Molnár Gusztáv, Mészáros András
Zene: Rozs Tamás / Jelmez: Makány Márta / Díszlet: Valcz Péter/ Mozgás: Elek Ányos / Fénytervező: O. Horváth Sári / Rendezőasszisztens: Balogh Zsuzsa / Produkciós vezető: Gáspár Anna / Rendező: Valcz Péter

#cafe.desire


Rendhagyó alter irodalmi est
Terminál Workhouse előadása


A Kosztolányi tárcanovellái alapján készült rendhagyó zenés-, alter, irodalmi előadás apezsgő pesti életbe kalauzolja vissza a nézőket és diákokat, melynek központjai a híres kávéházak voltak. A felhőtlen szórakozást ígérő, mégis elgondolkodtató színházi előadásban a mai dilemmák és élethelyzetek kerülnek terítékre- úgy mint a globális felmelegedés, technikai fejlődés, COVID , social media, férfi-női egyenjogúság és a me too, a változások a fiatalokra gyakorolt hatásait illetően egy kis budapesti időutazás keretében. Hogyan fogták fel akkoriban az addig sosem tapasztalt, rendkívül gyors változásokat? És mit tudunk kezdeni az életünket átalakító hatásokkal ma? Hogyan alkalmazkodunk, mi magyar, fiatalok az aktuális, szocializáció mentes élethelyzetre és hogyan építsük azt újra?Kosztolányi Dezső tárcanovelláit gyűjtötte és fűzte egy anyaggá Dancsecs Ildikó
Játszák: Gerlits Réka, Molnár Gusztáv, Pagonyi András
Zene: Pagonyi András / Dalszövegek: Gerlits Réka, Molnár Gusztáv

Tantermi előadás valamint rendhagyó irodalmi óraként hoztuk létre amit eddig iskolákban játszottunk, főleg vidéken. Valamint Budapesti kávéházakban kívánjuk forgalmazni.

Sok előadásunk maradt el és sajnos sok projekt tervünk munkafolyamatát kellett felfüggesztenünk, most még úgy tűnik , meghatározhatatlan időre. Játszótereink a Szkéné Színház és a Bejárat Közösségi tér bezárta kapuit. Elmaradt az immár 3 éve megrendezett Drakula est a Vajdahunyadvárban, a nagysikerű mozgószínház performanszunkkal. Valamint sok vidéki és budapesti iskolában játszott tantermi előadásunk. 3 előadás előkészítést és próbafolyamatot kellett halasztanunk a sajnálatos helyzetre való tekintettel.

Támogatásukkal szeretnénk online felületre terelni munkánkat. Valamint működésünk leálltával nincs elég anyagi bázisunk, hogy díszleteink, jelmezeink és kellékeink tárolását kitermelhessük. Azonban nincs mögöttünk az a technikai bázis és tőke, amivel ezt megteremthetnénk.


 • Ha össze tudunk gyűjteni 30 000 Ft-nak megfelelő összeget, akkor vissza kapunk valamennyit a munkába vetett hitünkből, és el tudunk kezdeni szervezni.

 • Ha 50 000 Ft-nak megfelelő összeget, akkor lehetőségünk van az adminisztrációs költségek rendezésére és a tervezett online videók egyeztetésére.

 • 100 000Ft-ból képesek lennénk elkezdeni a videók forgatását és promó anyagok létrehozását (google ads, és social media hirdetések), amivel több emberhez is eljuthatnánk.

 • 300 000Ft- nyi összeg esetén pedig minden említett felett akár a covid helyzet végéig képesek lennénk rendezni a jelmez, és diszlet tárolással járó költségeinket.

 • Ha 500 000Ft összeg adódik össze akkor egy évi raktárbérlést és a fent említett videók létrehozását finanszírozhatnánk meg.

 • Ha össze tudunk gyűjteni 1 millió ft-nak megfelelő összeget, akkor lehetővé válik társulatunk legtöbbet játszott előadásának, a M/Ámor, vagy amit akartok online közvetítése (Streamelése), vagy 3 előadás eljátszásának lehetősége a COVID utáni békeidőkben, ami elég bevételt hozna a tovább folytatásra. Valamint az összeg fennmaradó része lehetővé tenné, hogy társulatunkat népszerüsítő online videókat készítsünk a járványhelyzet okozta művészi lét abszurditásáról, a humor oldaláról megfogva. Szeretnénk olyan videós anyagokat készíteni, amik elsősorban a szórakozást táplálja ezekben a nehéz időkben. Az összegben benne van a terembérlés, a művészek és technikusok díjazása valamint az elektronikus jegyrendszer ára.

RÓLUNK ÍRTÁK
Az elmúlt időszakban a fentebb vázolt törekvéseinket stabil anyagi bázis híján, esetlegesen rendelkezésre álló, rendszertelen anyagi forrásokra alapozva, valamint önerőből valósítottuk meg.
A COVID- 19 helyzet miatt kialakult bizonytalan állapotban sem adtuk fel a munkát. Sok energiát tettünk a tervezésbe és a pályázatok megírásába. Amennyiben a jövőben sem számíthatunk támogatásra a fenti eredmények, valamint a jövőbeli terveink alapján, úgy a társulat jövőbeli működése ellehetetlenül.


Az Önök segítségével, legyen az egy kávé ára is, mi garantáljuk a minőségi színház megteremtését és fenntartását. Patrónusainknak folyamatosan elsőként mutatjuk be fejlődésünket és extra tartalmakat küldünk a támogatott munkafolyamatokról,valamint új online projektjeinkről. És amint újra megnyílik a világ, alkalmakat kínálunk az előadásainkra és közösségi összejöveteleinkre támogatóinknak külön. A Terminál Workhouse, gyermekünk, brandünk fejlődéséhez elengedhetetlen a közösségünk tágítása is. Szükségünk van a párbeszédre Önökkel! A Patreon megkönnyíti ennek az intimitásnak a kialakulását. Köszönjük, hogy támogatja a kultúrát! Ezzel mindannyian csak nyerhetünk és mindannyian nagyon hálásak leszünk érte!

3 euró- 1083 Ft támogatásért-köszönetnyilvánítás üzenetben.
9 euró- 3250 Ft támogatásnál- köszönetnyilvánítás személyes videó üzenetben. Extra tartalom (videók, képek) a munkafolyamatokról.
 25 euró- 9033 Ft támogatásnál- Köszönjük neked személyes videó üzenetben! Extra tartalom ( videó, képek) a munkafolyamatokról. Ingyen jegy egy streamelt vagy személyes megjelenésű előadásra, extra tartalom (videók, képek) a munkafolyamatokról. Támogatónknak betekintés egy az aktuálisan készülő produkciónk próbafolyamatába.

Patreon háttérkép: Sata Norbert
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing

Recent posts by TERMINÁL WORKHOUSE Mámoros esték, sírva vígadás mesterfokon- az ország egyik legmenőbb alternatív színházi társulata

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits