Odabenn - A hangjátéksorozat

is creating audiodrama

Select a membership level

Az android / The Android

$3
per month
Analitikus szemléletednek hála felismered a minőséget, így ha teheted, támogatod is azt!
A támogatásodért cserébe:
- Korábban hozzáférsz majd az új epizódokhoz.
- Részt vehetsz az egy-egy új epizód debütálása utáni AMA-inkon.

Thanks to your analytical perspective you’re able to spot top-tier quality right away!
Benefits:
- Early access to new episodes.
- You can participate in our AMAs after every new episode.

  • Monthly AMAs
  • Early access to episodes

A festett kezű / The Crimsonhanded

$5
per month
Egy jó festett kezűtől elvárhatóan, ha hiszel valamiben, teszel is annak megvalósulásáért!
A támogatásodért cserébe:
- Korábban hozzáférsz majd az új epizódokhoz.
- Részt vehetsz az egy-egy új epizód debütálása utáni AMA-inkon.
- Mobil- és számítógépháttérképre szabott verziókat kapsz az éppen aktuális epizód grafikájából.

As any good Crimshonhanded, if you believe in something, you do everything in your power to make it real!
Benefits:
- Early access to new episodes.
- You can participate in our AMAs after every new episode.
- You will get mobile and desktop wallpapers from the new episodes artwork.
  • Bonus content
  • Monthly AMAs
  • Early access to episodes

Az abszorb / The Absorb

$10
per month
Ha tehetnéd, szó szerint magadba szívnád az Odabenn minden részét!
A támogatásodért cserébe:
- Korábban hozzáférsz majd az új epizódokhoz.
- Részt vehetsz az egy-egy új epizód debütálása utáni AMA-inkon.
- Mobil- és számítógépháttérképre szabott verziókat kapsz az éppen aktuális epizód grafikájából.
- Mindegyik epizódhoz kapsz egy különleges, úgynevezett "Wordbuilding PDF"-fájlt, ami az Odabenn világának történelmét és világát hivatott elmélyíteni, vagy új megvilágításba helyezni annak eseményeit.

If you could, you would absorb all the episodes of Inside in one sitting!
Benefits:
- Early access to new episodes.
- You can participate in our AMAs after every new episode.
- You will get mobile and desktop wallpapers from the new episodes artwork.
- You’ll get a special ’Worldbuilding document’ for every episode which furtherly deepens the story and lore of Inside.
  • Monthly AMAs
  • Early access to episodes
  • Bonus content

9

patrons

$42

per month

About Odabenn - A hangjátéksorozat

ODABENN - A HANGJÁTÉKSOROZAT
Az ambiciózus, hazai sci-fi rajongók gondozásában készülő széria olyan megkerülhetetlen műfaji alapműveket idéz meg, mint a Last of Us címre hallgató videojáték, vagy a nagysikerű HBO-s sorozat, a Westworld.

Az Odabenn azonban nem szimplán egy sorozat, hanem egy hangjáték, ami a dialógus és a különböző akusztikus hatáselemek használatát ötvözve repíti el a hallgatót egy posztapokaliptikus világba.

A történet a (nem is olyan) távoli jövőben játszódik, amikor is a meddőség egyre növekvő aránya, valamint különböző természeti kataklizmák miatt a Föld egyszerűen élhetetlenné válik. A leggazdagabbak, legbefolyásosabbak és legjobb génállománnyal bírók menekülőre fogják, benépesítik az egész Naprendszert. Ezzel a döntésükkel az emberiség legnagyobb részét a sorsára hagyják, de ha ez nem lenne elég, még évtizedekkel később is visszajárnak az időközben hatalmas kalandparkká vált Földre, ahol technikai fejlettségüknek hála azt csinálnak az ott élőkkel, amit csak akarnak.

A callistói nagykövet fia, Athias, akaratán kívül az éhes szörnyekkel (amiket a sorozat univerzumán belül abszorboknak hívnak) és vérszomjas törzsekkel teli kék bolygón ragad, ahol szembesülnie kell saját fajtája kegyetlenségével, és közben mindent meg kell tennie a túlélésért – ehhez pedig a segítség a lehető legváratlanabb formában érkezik a számára.

Az Odabenn tehát az ő történetét meséli el egy olyan embertelen világban, ahol – lézerfegyverek ide vagy oda – irtózatosan nehéz embernek maradni.

A széria első része január közepén vált elérhetővé a Spotify, iTunes, SoundCloud és YouTube oldalakon, a készítők pedig ezt követően a szponzori támogatás és közösségi finanszírozás adta lehetőségekre támaszkodva dolgoznak jelenleg is az első évad maradékán, melynek epizódjai néhány hetes különbségekkel debütálnak az előbb említett felületeken - mostanági négy rész vált elérhetővé, tehát a sztori felét már elmesélték az alkotók.

INSIDE - THE AUDIO DRAMA

The ambitious Hungarian audio drama pays respect to the greats of the sci-fi genre like the hit HBO-blockbuster Westworld or the world-famous videogame Last of Us-- but Inside is doing this in a way that still manages to be fresh and unique.

The story takes place in a not-that-distant-future when humanity's main struggle is the steadily increasing number of infertility among the population which they try to solve with some risky experiments… but despite their best efforts they fail, the experimental subjects transform into strange and terrifying mutants (called absorbs) and Earth becomes a monster-filled wasteland, where nothing is too expensive for survival.

Due to the threat imposed by the absorbs and the aggressive Solar Flares that make life on Earth at least twice as difficult as it was before, the ones with the best genetics and with the biggest wealth are leaving the planet so they can colonize our Solar System. With this decision, they condemn the remains of their own species, and even worse the ’Skyling’ are still coming back to Earth that functions now as an adventure park, and thanks to their technological advancements they can do whatever they want with its inhabitants.

Our protagonist, Athias arrives on Earth with his Ambassador dad and he quickly has to realize how cruel his kind has become. The seemingly simple trip goes off the rails really fast and soon Athias has to fight for his survival… and to his surprise, the help to do this comes in an unexpected form.

In short, Inside is Athias’ story in a gruesome world where remaining human is extremely hard, even if one possesses a laser gun.

The ones who are interested can check out the show's pilot episode with English subtitles on our YouTube channel and they could also support us on Patreon.

AZ ODABENN KRITIKAI VISSZHANGJA // CRITICAL CONSENSUS BASED ON THE FIRST EPISODE

"Az író, a színészek és a hangmérnök is csak dicséretet érdemelnek, le a kalappal, nagyon jól sikerült!". // The writers, the actors, and the sound mixer should all be praised, they did an excellent job!" - Szigony (Fordító // Translator)

"A hazai podcast világ egyik figyelemreméltó történetmesélős színfoltja." // One of the most colorful projects of the Hungarian podcast market." - Roboraptor

"A világ érdekes és ordít a bővebb kifejtésért, a technikai megvalósítás megüti a külföldiek szintjét!" // The worldbuilding is fantastic, and the technical aspects are on the same level with their foreign counterparts." - Bruzsy (Fordító // Translator)

"A cliffhanger telitalálat! Már csak ezért is reménykedünk benne, hogy lesz folytatás. // The cliffhanger is spot on and one of the main reasons we can all hope the story will be continued." - Epik.hu

"Erős kezdés! // "A strong start!" - Bryce (Újságíró // Journalist)

"A közel negyven perces epizód egy pillanatra sem ül le." // The nearly 40 minutes-long pilot is intriguing until the very end!" - Sorozatjunkie

"Magával ragadó a színészi játék!" // "The acting is superb!" - Frivalszky-Mayer Péter, Podcaster

"Feszes és lineáris, ráadásul egy szuperokos narratív eszközzel is bír." // "A tightly written script with a smart narrative-device." - Mikó László (Kritikus // Reviewer)

"Igényes és újszerű alkotás." // "Sophisticated and innovative." - Puliwood

"Egészen lenyűgöző a profizmus, amit az Odabenn képvisel." // "The attention to the details is outstanding." - Kultúrpart

Goals
$42.39 of $450 per month
Havi 450 dollár elegendő ahhoz, hogy megírjuk, színészeinkkel stúdiókörülmények között felvegyük, hangmérnökünkkel pedig megutómunkázzunk egy epizódot - egy nyolc epizódból álló második etap esetén tehát összesen 3600 dollárnak kéne összejönnie, hogy a megszokott minőségben tudjuk nektek szállítani a folytatást.
1 of 1
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 22 exclusive posts
14
Images
3
Links
13
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 22 exclusive posts
14
Images
3
Links
13
Writings

Recent posts by Odabenn - A hangjátéksorozat

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits