VeckoRevyn

is creating Journalism

31

patrons

$185

per month

About VeckoRevyn

VeckoRevyn behöver din hjälp! 

Det görs för lite granskande journalistik som sätter den unga kvinnan i fokus. VeckoRevyn tänker ändra på det - men då behöver vi din hjälp. Journalistiska gräv är dyra investeringar och kräver extra resurser. VeckoRevyn, som sedan årsskiftet 2018/2019 drivs av journalisten Irena Pozar i egen regi och i hennes eget enmans-bolag, har idag inte möjligheten att själva finansiera den här typen av journalistik. Om du ger oss ditt stöd kan vi fortsätta göra viktiga granskningar som dessa:

I mars 2019 avslöjade vi chockerande statistik från Sveriges HVB-hem:
https://veckorevyn.com/nyheter/veckorevyn-avslojar-over-hundra-unga-utsatta-for-sexuella-overgrepp-pa-hvb-hem-de-senaste-fyra-aren/

I juni 2019 granskade vi varför så många unga kvinnor vänder sig till alternativvården, ibland med risk för livet:
https://veckorevyn.com/nyheter/unga-kvinnor-alternativ-vard/

I januari 2020 riktade vi ljuset mot våld i nära relationer och såg till att alla fick veta att 1 av 4 unga kvinnor blir utsatta av en nuvarande eller före detta partner. 
https://veckorevyn.com/nyheter/var-fjarde-ung-kvinna-har-blivit-utsatt-for-vald-i-en-nara-relation/

Samtliga granskningar och kartläggningar har fått stor uppmärksamhet och spridning i riksmedia och i vår egen målgrupp, vilket gör oss övertygade om att det finns ett intresse för och behov av den typen av journalistik vi gör. Hjälp oss att fortsätta göra den!

Vill du veta mer om VeckoRevyn innan du ger oss ditt stöd? Det här är vi!

I över 80 år har VeckoRevyn varit en självklar del av medie-Sverige och tidningshyllan på Pressbyrån. Sedan ett tiotal år tillbaka är vi också en av Sveriges största sajter för unga kvinnor, och når ut till och engagerar hundratusentals unga kvinnor varje vecka.
I en föränderlig och allt mer global värld har VeckoRevyn alltid lyckats vara relevant och inspirerande. Idag är vi en helt digital och social produkt och ett självklart val för den unga, moderna millennial-kvinnan som vill maxa vardagen, som drömmer stort och vill skapa förändring för sig själv och sina medsystrar.

VeckoRevyn står alltid på unga kvinnors sida, och räds inte att bryta tabun, krossa normer och sätta agendan. Vi är en progressiv kraft som talar om och med kvinnor. Som representerar kvinnor. Som ger kvinnor en röst och en modern plattform, där de kan uttrycka sig och ta plats.
Varje dag levererar vi det senaste inom mode, politik, skönhet, kändisar, kultur och livsstil. Vi inspirerar, engagerar och informerar för att varje ung kvinna ska få ut det mesta av det liv hon lever. Vi tar henne och hennes intressen på största allvar, oavsett om det handlar om hur man får sitt hår att växa snabbare, kirrar drömjobbet eller varför det är viktigt att anmäla sexualbrott.
VeckoRevyn finns där millennial-kvinnan finns, det vill säga överallt. Vi är en sajt, en plattform, en megafon.

Vi är redan mycket, men lovar att bli ännu mer av allt: modigare, smartare, roligare och mer relevanta. För att du ska känna dig sedd, hörd, inspirerad och engagerad varje dag.

VÅRT UPPDRAG:
Att genom inspiration, dedikation och passion krossa de snäva ramar som länge dikterat vad en ung kvinna kan och får vara.

VÅRA VÄRDERINGAR:
VeckoRevyn vilar på en feministisk grund. Vi strävar efter att genom representation få alla unga kvinnor att känna sig sedda och hörda. Vår journalistiska gärning genomsyras av ärlighet, nyfikenhet och respekt.

VÅRT LÖFTE:
Alltid stå på unga kvinnors sida, i vått och torrt.
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing

Recent posts by VeckoRevyn

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits