Ida Jackson

is creating children's books, children's songs and literary events

Select a membership level

Binneklubben barnefri
$14
per month
Du må ikke ha unger for å være med i Binneklubben (alle kjønn velkomne)! Blir du med i Binneklubben barnefri, får medisin på e-post hver mandag og live vinkveld med meg og en utvalgt super-binne hver måned. 
 • Ukentlig mandagsmedisin på e-post. Litt politikk, litt horoskop og tarot, litt rå og inspirert Virrvarr-tekst. Målet er å bruke de digitale kanalene jeg har til rådighet til å lage noe umiddelbart og direkte som jeg ikke får mulighet til i det langsomme formatet bok.
 • Live vinkveld med meg og utvalgt super-binne (men det blir også opptak du kan se på senere i eget tempo). 
 • Tilgang på hemmelig klubb hvor du treffer andre helt fabelaktige binner. Her kommer det til å oppstå plutselige koblinger mellom bra folk!
 • Muligheten til å smugkikke på halvferdige prosjekter og komme med ønsker til nye tekster
 • Overraskelser og moro
Binneklubben
$14
per month
Binneklubben (alle kjønn velkomne!) får du ukentlig podcast til barna, en månedlig oppmuntring til deg selv, og et digitalt forfatterbesøk i måneden. 

 • En nedlastbar, eksklusiv MP3-fil hver lørdag med morsomme sanger, fengende fortellinger og rampete vers til barna dine, skrevet av meg. NB: Ikke bare Brillebjørn! 
 • Et live forfattermøte i måneden der jeg leser høyt fra Brillebjørnbøkene. Som lesestund på biblioteket, bortsett fra at ingen må stå i kø, kle på noen en parkdress eller skifte bleie på et overfylt toalett. Vi velger tidspunkt ved avstemning, så vi finner noe som passer de fleste. Den blir liggende som video etterpå, også.
 • En spesialskrevet tekst i måneden til alle de bra binnene der ute. Målet er at vi alle skal føle oss som bedre foreldre og sammen gjøre verden til et bedre sted for småbjørner. Type innhold vil være: "Barnebøker vi leser nå" og "Foreldrebøker som faktisk fungerte for meg". 
 • Tilgang på Binneklubbens hemmelige gruppe inne på Patreon. Du kan spørre og jeg kommer til å svare, og jeg er temmelig sikker på at du bli kjent med noen andre knallbra binner. 
 • Muligheten til å testlese nye Brillebjørnbøker og komme med innspill
 • Muligheten til å foreslå temaer til nye Brillebjørnbøker
 • Plutselige overraskelser og tilbud
Binneklubben etter leggetid
$23
per month
I Binneklubben etter leggetid får du en ukentlig voksentekst og en månedlig, digital salong. Dessuten får du alt de vanlige medlemmene i Binneklubben får.  

 • Mandagsmedisin i innboksen din hver uke. Her får du Ida ufiltrert, rå betraktninger og inspirerte tekster, samt et lite horoskop og et et tarotkort for uka hvis du liker sånt. Mor er svak for horoskop, Fisk som hun er. Mamma, pragmatisk Steinbukk, er mer skeptisk. Si fra til meg hva du foretrekker, så justerer jeg. Du er velkommen i klubben uansett om du har lilla skjerf eller NTNU-ring, OK? Mandagsmedisin er barnefri sone. Her får du noe til deg som utelukkende handler om deg, ikke bare "deg som forelder". 
 • En salong/vinkveld i måneden. Jeg inviterer med meg en av de mange knallbra binnene i mitt liv for en usensurert livesending, eksklusivt for alle medlemmene i Binneklubben etter leggetid. Det er ikke et "litteraturarrangement" eller en "panelsamtale", det er det nærmeste du kommer å dele en flaske vin i sofaen med meg og noen jeg elsker å snakke med. Her gir vi råd vi ikke kunne gitt offentlig og sier ting vi aldri ville sagt på radio, fordi vi er sammen med akkurat deg i vår hemmelige klubb, og nå har ungene sovnet. Som medlem får du være med å foreslå gjester til live-sendingen, og du får vite hvem som kommer på livesending en uke i forkant, så du kan sende inn spørsmål før sending. Du har tilgang på sendingen som video etterpå, også. 
 • Smugkikk og mulighet til å testlese andre manus jeg jobber med utenom Brillebjørn. 
 • Samme barne-mp3-fil hver lørdag som vanlige medlemmer. 
 • Samme live forfattermøte for barn som vanlige medlemmer.
 • Samme månedlige binne-brev som vanlige medlemmer. 
 • Samme tilgang på lukket Patreon-community som vanlige medlemmer. 
 • Samme mulighet til å testlese og komme med innspill på nye Brillebjørnbøker som vanlige medlemmer. 
 • Overraskelser, selvfølgelig

41

patrons

$646

per month

About

Velkommen til Ida Jacksons Binneklubb (alle kjønn velkomne)! Som barnebokforfatter har jeg alltid ønsket meg et bakrom for å bli kjent med de voksne som leser bøkene mine høyt. Et hemmelig sted der mammaene til Brillebjørn kan slå ut pelsen, fortelle noen drøye vitser, hjelpe hverandre og gjøre verden til et bedre sted. En del binnekamp, en del binner og klær, fordi binne er binne best.

Drømmen om barnetimen


Som medlem i Binneklubben får du både sanger, fortellinger og live opplesninger til ungene dine. Da jeg var liten var drømmen min å skrive historier for Barnetimen for de minste. Det beste jeg visste var å sitte siden av radioen og høre på Dustefjerten. Da jeg var blitt stor nok til å kunne skrive profesjonelt, var det ikke mulig å bli barnetime-forfatter lenger. Barnetimen var nedlagt. Men den overveldende responsen på den gratis lydboken min har gjort meg sikker på at vi er inne i en ny gullalder for barnevennlig lyd, i tillegg til forstatt gode barnebøker.

Barnebøker blir best i flokk


Derfor Binneklubben: Blir du med, får også være med å testlese og forme fremtidens Brillebjørn-bøker på papir. De aller beste og morsomste detaljene i bøkene er innspill fra ekte foreldre og ekte barn (om enn ikke ekte bjørner.)

Å skrive for småbarn som ikke kan lese selv, er veldig krevende. Du vet ikke hva som vil slå an før boken er blitt lest høyt. Den sikreste måten å lage en knallgod bok på, er å testlese for mange barn, og å snakke med mange foreldre om hva barna deres er opptatt av. Det er lett å tenke på forfattere som ensomme genier, men jeg tror at kunst blir best når vi lager den i flokk. Jeg trenger akkurat deg.

Live forfatterbesøk i stua


Medlemmene i Binneklubben får også noe ingen andre får: Forfatterbesøk av meg. Jeg har fått mange hundre forespørsler om å komme og lese opp på bibliotek og festivaler, men realiteten er: Jeg har barn selv. Alle arrangementer for barn er pr definisjon på de tidspunktene jeg vil være sammen med ungen min, også. Men live forfatterbesøk på Internett er en helt annen greie. Jeg trenger ikke tenke på buss for tog, taxi med barnesete, hvem som skal sitte med ungen min mens jeg er på scenen. Og du, kjære med-binne, trenger ikke å kle på barna dine en gang. Du kan bare sette opp laptopen på kjøkkenbordet. 

Binneklubben etter leggetid

Det kan være at du leser dette og tenker: Vel og bra Ida, men jeg er så drittlei disse foreldregreiene, det tyter Brannmann Sam og Peppa Gris og Ninjago overalt i livet mitt, jeg har masse unger og når jeg er på Internett så vil jeg bare ha voksentid, okei? Og jeg skjønner deg så godt. Derfor har jeg laget et spesialmedlemsskap som heter Binneklubben etter leggetid. Det er den rå, ubehandlede voksenutgaven av binneklubben, der vi knepper opp buksa, finner frem godteriet vi har spart til ungene har sovnet og snakker om andre ting.

Vibratorer, lønnsforhandlinger, Hitler og tarotkort


For selv om jeg brenner for barnelitteratur, er jeg mye mer enn medmoren til Brillebjørn. Min første bok var ikke en barnebok. Den het Jenter som kommer og er fremdeles Norges beste skeive sexbok og den ultimate guiden til vasking av sexleketøy (viktig folkeopplysning). Den aller siste boken min, som jeg har skrevet sammen med en annen mammabok-guru, Helena Brodtkorb, heter Svartebok for deg som vil opp og fram og handler om lønnsforhandlinger og ambisjoner. Jeg skriver på en rå og annerledes voksenbok om moderskapet, og en romantisk komedie om trans og kjønnsidentitet. Jeg er også astrolog og en av de mest erfarne tarot-leserne i Norge. For ikke å snakke om andre verdenskrigs-besettelsen min. Kort sagt: Det er morsomt å dele en flaske vin med meg. Å være med i Binneklubben etter leggetid er å bli invitert med hjem til meg på den vinflasken, bortsett fra at ingen av oss trenger å gå ut av huset. Win-win. 

Become a patron to

25
Unlock 25 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by Ida Jackson

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits