VojvodinaMeteo

is creating weather forecast & storm chase videos

Select a membership level

Donacija

$2
per month
Donacijom u ovom iznosu pokazujete da poštujete i podržavate rad VojvodinaMeteo, a mi ćemo vam uvek pružiti najkvalitetnije aktuelne podatke, i naravno vremensku prognozu.

VM fan

$5
per month
Donacijom od 5$ možete dobiti:
 • Ekskluzivne fotografije iz lova na oluje
 • Ekskluzivne video snimke iz lova na oluje
 • Pristup specijalnim izveštajima o meteorološkim događajima
 • Pristup specijalnim najavama promene vremena

VM super fan

$10
per month
Donacijom od 10$ možete dobiti sve prethodno (za 5$) i:
 • Direktne konsultacije (izrada vremenske prognoze samo za Vaše potrebe - građevinski radovi, poljoprivreda...)
 • Bićete istaknuti kao donatori kod nas na sajtu
 • Pokloni (drveni privesci, satovi sa motivima Vojvodine, VojvodinaMeteo majice)

6

patrons

$20

per month

About VojvodinaMeteo

Nakon više od godinu ipo dana potpuno volonterskog rada, obzirom da su troškovi funkcionisanja našeg portala i celokupnog sitema postali veći od naših mogućnosti, te da nismo u mogućnosti da realizujemo određene projekte, rešili smo da uz pomoć vas, naših vernih pratilaca, pokušamo da ostvarimo svoje ciljeve za dobrobit svih građana Vojvodine! Više o nama možete pronaći i na našem portalu.Problem

Portal koji smo pokrenuli potpuno volonterski, iz ljubavi prema meteorologiji i prirodi, vremenom je doživeo veliku popularnost i stekao veliki broj pratilaca. To zahteva konstantan rad na portalu i stranici, kako bi informacije bile ažurne i pravovremene, bilo da je reč o aktuelnim vremenskim prilikama, ili o očekivanim promenama (prognozi).

Samo izrada prognoze vremena zahteva detaljnu pripremu što naši čitaoci ne vide, i može potrajati i do dva sata, a nekada i više u slučaju da je potrebna konkretnija analiza. Takođe, samo održavanje numeričkog modela atmosfere, i servera na kojem se nalazi portal, zahteva određeno vreme na dnevnom nivou. Treba istaći i da samo održavanje FB stranice i drugih društvenih profila iziskuje određeno vreme. Izlazak na teren, kako bi se zabeležila određena situacija (na primer poplave), ili lov na oluje - može potrajati od nekoliko sati pa do čitavog dana ili noći. Članovi našeg tročlanog tima u slučaju dinamičnih meteoroloških dešavanja moraju biti budni i u pola noći, ukoliko se u tom intervalu dana očekuju dinamične vremenske prilike.

Sve to zahteva mnogo odricanja i nemogućnost postizanja drugih privatnih obaveza, tako da se vođenje VojvodinaMeteo stranice, a pogotovo portala, svodi na nivo posla, a ne samo hobija.

Zašto donirati / postati naš patreon?

Pre svega, uz vašu pomoć bićemo u mogućnosti da unapređujemo naš meteorološki portal, i može se slobodno reći meteorološki servis građana Vojvodine. To je značajna motivacija za naš rad, kada imamo na umu da vi poštujete i podržavate naš rad, i pritom nam omogućujete da realizujemo projekte za dobrobit svih građana Vojvodine (detaljnije o samim projektima u ciljevima mesečnog prihoda od donacija - sa leve strane).

Svaki iznos donacije će pomoći održavanju i daljem razvoju portala, nijedna donacija nije mala, a tek što ni jedna donacija nije prevelika! Imamo toliko projekata i ideja koje su na čekanju, a neke od njih su:

 • Razvoj mreže automatskih meteoroloških stanica u Vojvodini (AMS)
 • Postavljanje panoramskih (web) kamera
 • Dalji razvoj numeričkih modela za prognozu vremena
 • Nabavka opreme za unapređenje lova na oluje (stormchasing)
 • Dalji razvoj Android, i pokretanje iOS aplikacije
 • Promocija turističkih potencijala Vojvodine, kreiranjem foto & video reportaža

Hvala

Hvala svima koji žele da pomognu, ovaj ideja meteorološkog servisa građana Vojvodine ne bi uspela bez vas!
Goals
$20.06 of $200 per month
Elementarno funkcionisanje VojvodinaMeteo, što podrazumeva: zakup servera, konstantan rad numeričkog modela visoke rezolucije za prognozu vremena 24/7, održavanje portala i stranice, umerena aktivnost u lovu na oluje.
1 of 3
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing

Recent posts by VojvodinaMeteo

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits