Eline & Tamar

is creating Ziek. De podcast

Select a membership level

1

$1
per podcastaflevering

  3

  $3
  per podcastaflevering


   5

   $5
   per podcastaflevering


   • Eenmalige vermelding in podcast

   16

   patrons

   $63

   per podcastaflevering

   About Eline & Tamar

   Tamar Doorduin had al lange tijd last van 'vage' klachten voordat ze ziek werd. Vanaf dat moment snapte ze de wereld niet meer. Waarom reageren artsen geïrriteerd als je hen helpt door dingen op internet op te zoeken? Waarom wordt er meer onderzoek gedaan naar aandoeningen die vooral witte mannen treffen, terwijl zij wereldwijd een minderheid zijn? Hoe kan het dat je zomaar een jaar moet wachten tot je de juiste rolstoel krijgt? En wat heb je aan zo'n rolstoel als je uiteindelijk maar de helft van de gebouwen binnenkomt?

   In oktober 2018 startte Tamar met Ziek. De podcast om aandacht te vragen voor de verhalen van chronisch zieke, gehandicapte en psychisch kwetsbare mensen. Al na de eerste aflevering kreeg ze fanmail van Eline Pollaert, die zich dusdanig in haar verhaal herkende dat ze graag iets bij wilde dragen aan de podcast. Eline werkte aanvankelijk achter de schermen mee, maar werd co-host in het tweede seizoen van de podcast in september 2019.

   Samen proberen Eline en Tamar weer chocola te maken van de wereld en te begrijpen waarom de situatie voor chronisch zieke en gehandicapte mensen is zoals die is. Dit alles vanuit een intersectioneel feministisch wereldbeeld, waarin ze op zoek gaan naar het kruispunt van o.a. validisme, seksisme en racisme.

   Tamar Doorduin is journalist, onderzoeker, socioloog en genderstudica. Meer over Tamar vind je op tamardoorduin.nl. Eline Pollaert is religiewetenschapper en werkt bij het Diversity Office van een Nederlandse universiteit.

   Jouw bijdrage maakt het mogelijk om Ziek. De podcast te blijven maken en verder te professionaliseren. Zo help je ons om de reiskosten voor gasten te kunnen vergoeden, het maandelijkse hosting-abonnement te betalen en een nieuwe gastenmicrofoon te kopen zodat we geen geluidsbestanden meer kwijtraken. 

   Credits: Annika Mell van @AppleShampooArt maakte het logo en Georgia Oost maakte onderstaand filmpje.
   Goals
   $63 of $75 per podcastaflevering
   Met dit bedrag kan ik niet alleen mijn maandelijkse kosten eruit halen, maar ook de reiskosten van gasten vergoeden en hen een presentje aanbieden als dank voor hun deelname. Wel zo netjes natuurlijk.
   2 of 3
   By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 16 exclusive posts
   1
   Audio release
   5
   Images
   8
   Writings
   4
   Videos
   By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 16 exclusive posts
   1
   Audio release
   5
   Images
   8
   Writings
   4
   Videos

   Recent posts by Eline & Tamar

   How it works

   Get started in 2 minutes

   Choose a membership
   Sign up
   Add a payment method
   Get benefits