Radio Galaksija

is creating podcasts about science!

Select a membership level

Guardians of the Radio Galaksija

$5
per month
Donirajući 5.00 ili više dolara mesečno Radio Galaksiji, postajete deo ekipe "Guardians of the Radio Galaksija", a mi ćemo jednom mesečno kreirati bonus epizodu sa odgovorima na vaša pitanja o nauci. 
  • Bonus epizoda mesečno!

16

patrons

$66

per month

About Radio Galaksija

Radio Galaksija je internet portal koji promoviše nauku i naučni metod, naučno obrazovanje, naučnu pismenost, filozofsku pismenost, kritičko mišljenje, i nastoji da osvesti javnost o štetnosti pseudonauke, antinauke i loše nauke. Ime je svojevrsni zvučni omaž starom dobrom časopisu Galaksija. Nastojimo da pričamo o samom procesu istraživanja i da približimo slušaocima sam naučni proces i to KAKO se dolazi do otkrića. Postoji već 12 godina, ima oko 300 sati sadržaja i trenutno je u fazi pronalaženja nove strukture i sredstava za samostalan rad, kompletno otvorena za svaku vrstu pomoći. 

Trenutno samo u formi radio emisije / audio podcasta, svakog ponedeljka na Radio Aparatu, pričamo o nauci i naučnim temama, i to naizmenično kroz dve emisije - "Naučni megafon" i "Radio Galaksija". 

Naučni megafon je svojevrsni kolaž najnovijih vesti iz nauke, pregled protekle dve nedelje. U Naučnom megafonu kroz kratke segmente, u razgovorima sa gostima sa našeg govornog područja koji se širom sveta bave naukom, približavamo najnovija otkrića pričajući priče o samom procesu istraživanja.

U Radio Galaksiji pokrivamo samo jednu temu, dublje govorimo o specifičnim temama iz različitih oblasti nauke i filozofije nauke, sa jednim do dva gosta, u klasičnoj podcast formi. 

Glavni i odgovorni urednik, fact checker, storyteller, voditelj, snimatelj, montažer, muzički urednik, i sve ostalo za šta ne znamo termine u savremenom svetu (za sada) je Dušan Pavlović. Glavni saradnici Radio Galaksije su dr Darko Donevski (kog možete čuti u Naučnom megafonu) i dr Milan M. Ćirković (tvorac), a kroz istoriju su Radio Galaksiju vodili i Milutin Petrović, Marija Nikolić i Nesim Hrvanović. 

Sve protekle epizode možete pronaći na našem Buzzsprout kanalu ili na svim većim servisima i mobilnim aplikacijama za slušanje podcasta (Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher, Spotify, ...). 

Podržite nas kako bismo mogli još kvalitetnije i posvećenije da stvaramo ovaj sadržaj!

Recent posts by Radio Galaksija

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits